Warmste 16 oktober ooit op kamp

Het eerste schoolkamp dat ik meemaak op mijn nieuwe werk. En gelijk het Montessori-aspect mogen ontdekken: met alle 5 de bovenbouw klassen op pad. Met ruim 140 man (5 klassen 6/7/8, leerkrachten en hulpouders) in 3 bussen en enkele auto’s naar Noord-Brabant, naar groepsaccommodatie De Buitenjan in Veldhoven.

Het woord ‘kamp’ viel al in de eerste schoolweek. En hoe dichterbij het kwam, hoe meer erover gesproken werd door de leerlingen. En door de leerkrachten. De locatie was bekend bij ons, het programma was gereed, verschillende spelen en onderdelen werden onder elkaar verdeeld qua voorbereiding en uitvoer en een week van tevoren werd aan de kinderen onthuld waar we precies heen gingen en wat er allemaal te doen was.

Voor mij als nieuwste lid van het team was dus alles (ook) nieuw. Dus mijn meest gegeven antwoord aan de kids bij vragen was: ‘dat weet ik ook nog niet’. Dit werd dus bijna een Monty Python sketch (“I don’t now nooothing”¹). Uiteindelijk kwam dit uiteraard gelukkig helemaal goed!

We kunnen terugkijken op 2 heerlijke dagen. Met name de eerste dag van de twee (maandag 16 oktober 2017) was er een voor in de boeken. En dat gebeurde ook. In de recordboeken! Het was namelijk de warmste 16 oktober ooit gemeten in Nederland! 21,5 graden in De Bilt (bron). En natuurlijk de eerste kampdag voor Lars van Rooijen op de Montessorischool Floriande (bron)!

Over 2 minuten weer tijd om naar mijn werk te gaan. De kinderen mogen een uur later op school komen. Ik ga denk ik het aantal keer gapen turven. Misschien weer een record? Of zelfs een massagaaprecordpoging. Dat laatste is ook gelijk een mooi galgje woord. Misschien ook wel de moeite waard. Ik zie het allemaal wel. Eerst even snoozen…

 


¹ Manuel, in de serie ‘Fawlty Towers’, een Britse televisiecomedy, geproduceerd door John Cleese, ook bekend van de comedygroep Monty Python.

De afbeelding bij deze blog is afkomstig van RTV Rijnmond, gedownload van: http://imgr.rgcdn.nl/df17dda0797f4354a716a9e2e6d01cad/opener/Archieffoto.jpg

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.