Dag Meneer Science!

Als Docent S-uren (‘Toezichthouder’) zie ik erg veel vakken voorbij komen waarvan ik lessen opvang. De ene keer leren leerlingen Duitse woordjes, de volgende keer maken ze een nieuwe paragraaf aardrijkskunde en de keer daarna lezen ze in een boek. Erg afwisselend dus.

Soms vervang ik ook daadwerkelijk lessen. Zo heb ik vorig jaar een paar keer klassen mogen verblijden met de fratsen van Frederik de Grote van Pruisen. En de afgelopen twee weken heb ik lessen Science overgenomen van een collega. Hier ging ik met een klas aan de slag om een website op te bouwen, helemaal vanaf nul.

De leerlingen leren zo stapsgewijs werken met HTML5 (een programmeertaal voor de inhoud van websites) en CSS3 (een programmeertaal voor de vormgeving van websites). Heel toevallig is dit nou niet per se mijn levensexpertise, dus ik help aan de ene kant leerlingen iets moois en uitdagends te creëren, terwijl ik aan de andere kant het hele proces voor mijzelf ook leerzaam en uitdagend vind!

Nu liep ik laatst door de gang van de school, toen één van de leerlingen uit die Science-klas mij groette in de gang: “Dag meneer Science!” Ik moest lachen. Hij zei: “Ja, ik noem u gewoon meneer Science, omdat u ons de Science-lessen geeft.” Ik grapte: “Goh, ik zou bijna denken dat je stiekem mijn naam bent vergeten…” Waarop hij antwoordt: “Nee, natuurlijk niet meneer… [even stil]… Science!

Mijn baan is fijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.