Betaald worden om niets te doen

Mijn werk bevalt me erg goed. Ik gaf eerder al aan dat de afwisseling erg leuk is, dat de flexibiliteit welkom is en dat ik het relaxed vind om allerlei vakken voorbij te zien komen.

Gisteren had ik een S-uur waarin leerlingen wilden leren voor een proefwerk natuurkunde. Het ging over o.a. snelheid, remafstand en reactietijd. Er waren wat vragen, dus ik mocht mijn kennis over berekeningen en informatiegebruik rondom natuurkundige formules weer eens uit de kast halen. Een welkome uitdaging!

Nadat ik wat sommen had uitgelegd en nog een stukje informatie van een website over natuurkunde op het digibord had laten zien, gingen de leerlingen verder leren om het uur erna te kunnen knallen met hun proefwerk! Ik hoop dat het ze gelukt is…

Nou schreef ik laatst ook dat leerlingen regelmatig aangeven dat ze mijn baan maar wat chill vinden. Dat ik alleen maar een beetje in de gaten hoef te houden of ze wel werken, en als ze dat doen, ik gewoon kan chillen. Nou is dat natuurlijk niet helemaal de waarheid. En toch moet ik altijd erg lachen om die reacties van leerlingen.

Zo hielp ik laatst bij de schoolfotograaf en ik sprak een leerling wie het erg bezig lijkt te houden dat ik zo’n gigantisch relaxte baan heb: “Meneer, u heeft een vet chill leven. U hoeft vrijwel niets te doen als we werken en daar krijgt u gewoon geld voor!” Ik grapte terug dat hij gewoon zijn bord leeg moet eten, goed zijn huiswerk moet maken en dat hij dan net zo succesvol wordt…

Een dag later liep ik door de gang toen ik diezelfde leerling (en een deel van zijn klas) kruiste. We groetten elkaar en hij zei hardop tegen zijn klasgenoten: “Hij wordt gewoon betaald om niets te doen!”

Nou, allemaal leuk en aardig, maar ik draai me nog een keer om. De klas is immers toch lekker aan het werk…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.